Vijf nieuwe Bravofiets-locaties in Tilburg geopend

Vanaf 30 april is het aantal Bravofiets-locaties (HUB’s) in Tilburg uitgebreid. Dat gebeurt initieel voor de duur van 4 maanden. Arriva opent de vijf nieuwe HUB’s in samenwerking met de Vitaal vereniging van de terreinen. De vijf locaties liggen op de bedrijventerreinen Kraaiven, Katsbogten en Vossenberg in Tilburg.

Vanaf 30 april in totaal 15 Bravofiets-locaties en 100 Bravofietsen in Tilburg

Bravofiets is de makkelijke deelfiets voor het eerste of laatste stukje van de OV-reis. In Brabant zijn er sinds 1 oktober 2020 inmiddels Bravofiets-locaties in Tilburg, Den Bosch en Bergen op Zoom.

In totaal staan in de gemeente Tilburg 100 Bravofietsen. De fietsen zijn verdeeld over 15 locaties in de gemeente. Daarvan zijn er nu vijf nieuw. Deze locaties liggen op de bedrijventerreinen Kraaiven, Katsbogten en Vossenberg.

“De zo optimaal mogelijke bereikbaarheid van onze bedrijventerreinen met duurzame mobiliteitsalternatieven is voor de gemeente Tilburg erg belangrijk”, aldus de Tilburgse wethouder Rik Grashoff (Mobiliteit). “Met de Bravofiets kunnen bezoekers en medewerkers van bedrijven op Kraaiven, Katsbogten en Vossenberg nu ook het laatste eindje van en naar hun bestemming eenvoudig en duurzaam afleggen en dat is een mooie ontwikkeling."

Het gaat om onderstaande vijf locaties:

  • Bedrijventerrein Katsbogten, aan het kruispunt Mina Krusemanweg / Joke Smitweg
  • Bedrijventerrein Kraaiven, aan het kruispunt Lombartstraat / Posthoornstraat
  • Bedrijventerrein Kraaiven, aan het kruispunt Ledeboerstraat / Gebroeders Salastraat
  • Bedrijventerrein Kraaiven, aan het kruispunt Swaardvenstraat / Simon de Cockstraat
  • Bedrijventerrein Vossenberg / Vossenberg West II, op het eigen terrein van Coolblue.

Bereikbaarheid bedrijventerreinen verbeteren

De ontwikkeling van deze locaties is ingezet in samenwerking met de Vereniging Vitaal Kraaiven, Katsbogten en Vossenberg. Met een voordeling bedrijfsabonnement worden de medewerkers van de bedrijven op deze terreinen gemotiveerd om de Bravofiets te gebruiken in combinatie met het OV om zo de werkbestemming op het bedrijventerrein te bereiken.

“De deelnemende Vitaal verenigingen zien de Bravo deelfiets als een mooie aanvullende mobiliteitsoplossing voor het bedrijvenpark. De bedrijven worden voor medewerkers, bezoekers of stagiairs beter bereikbaar met de deelfiets voor de last-mile. En daarnaast draagt het bij aan een duurzaam bedrijvenpark en minder parkeeruitdagingen, een win-win dus, ”aldus Christel Tax-Gloudemans, parkmanager Vitaal Kraaiven en Vossenberg.

Proef voor 4 maanden

Per Bravofiets-locatie zijn er in eerste instantie 6 deelfietsen beschikbaar. Deze deelfietsen staan er in ieder geval voor een periode van 4 maanden. Bij voldoende interesse kan het aantal deelfietsen worden uitgebreid en blijven de deelfiets-hubs uiteraard staan. Dit willen we samen vieren en daarom bieden we ondernemers tijdelijk een proefabonnement aan voor slechts 15 euro voor 3 aaneengesloten maanden! De actieperiode loopt van 26 april tot 25 juli en je kunt zelf de ingangsdatum van het bedrijfsabonnement bepalen.

Zakelijk een Bravofiets gebruiken is heel eenvoudig

Met de gratis Hopperpoint-app kun je precies zien waar de Bravofiets-hubs zijn en of er een deelfiets beschikbaar is. Om een deelfiets van het slot te halen hoeft alleen maar de QR-code achterop de deelfiets te worden gescand. Bij het op slot zetten van de deelfiets op een Bravofiets-hub eindigt automatisch de fietsrit. Betaling verloopt maandelijks via de werkgever.

Interesse in Bravofiets?

Meer informatie over Bravofiets is te vinden op bravo.info/bravofiets. Als bedrijf interesse in een Bravofiets-locatie voor de deur of dat jouw werknemers gebruik gaan maken van de bestaande Bravofiets-locaties? Ga dan voor meer informatie naar bravo.info/bravofietszakelijk. Of neem direct contact op met Hopperpoint via https://hopperpoint.nl/nl/contact